Kategorier
ABS-kajakker

Tandemkajakk S2

Bentkajakk har solgt polytylen-kajakker i 12 år. Og vi har tenkt vi skulle holde oss til de. Kajakker i hardplast, de som tåler å bli brukt, og de som er mye rimeligere. Om det kommer noen riper i bunnen på disse så er ikke det verdens undergang. Mange ganger skal man ut fra andre steder enn ei brygge. Det viktigste er jo at de blir brukt.

Men, så hadde det vært artig å hatt en «ekstra god og lett» kajakk

Det er flere typer materialer å velge mellom når man kjøper kajakk. I tillegg til polytylen er der kajakker i diverse komposit-materiale med glassfiber, kevlar og karbonen som de vanligste. Og så har vi ABS-plast (termoplast) som er en variant av akryl-plast. Det vanligste kjente ABS-produktet er de gode gammeldagse legoklossene.

Kajakker i ABS-plast er dyrere. Men de er lette, stive og får en veldig fin finnish. Og nettopp fordi de er lette, stive og fine har vi i år valgt å ta inn noen ABS kajakker ved navn Discovery.
I tilleg til Discovery tar vi inn demo av en sit-on-top tandemkajakk S2

Dersom det er interesse for S2 vil vi ta inn flere våren 2023

Vi vet hva vekten har å si. Kajakker i polytylen er tyngre. Såpass tunge at noen forhandlere jukser på vekten. I bladet «Padling» testet de et kjent kajakkmerke og på en av modellene ble vekten målt til nesten 5 kg mer enn oppgitt fra forhandler. Noen merker er lettere, men da går det gjerne på bekostning av stivheten. Vår Polytylen tandemkajakk Hug veier 38,5 kg. Og det er nok et gjennomsnitt av polytylen-kajakker i markedet. S2 veier 22,5 kg

S2 er stiv og glir lettere gjennom vannet. Den blir raskere. En polyetylen-kajakk er mykere i skroget enn en kajakk i komposit-materiale. Den bøyer seg mer i bølger. Min gamle mattelærer hadde begynt å snakke om «vektor-regning». Når det er krefter som peker andre veier enn rett frem så går det saktere. Med andre ord, både kajakkens vekt og kajakkens bevegelser i bølgene påvirker farten.

S2 er dyrere enn f.eks. Hug. Men vi har alle forskjellige preferanser. He blir det bruksvennlighet og lav pris opp mot vekt, fart og design. Valget er ditt. Uansett valg så tror vi Bentkajakk er desidert rimeligst. Gå gjerne inn og sjekk hva tilsvarende kajakk koster i padlebutikker.

Vi har prøvd å søke litt på nettet og sammenligne ABS kajakker. Det er ikke så mange tandemer av denne typen å oppdrive på nettet. Det er gjerne treningskajakker som er av sammenlignbar type. Vår lokale padlebutikk har en til ca. 50.000,-. Den er smalere og derfor litt lettere. Ergo raskere men ikke så stabil.

Spesifikasjoner:

 • Lengde 580
 • Bredde 55
 • Høyde 37
  Vekt 22,5
  Maks lastekapasitet

Standard utstyr:

 • Karbon ror
 • 2 stk. Justerbare karbon pedaler
 • 1 stk. rundt lukelokk
 • 2 stk. koppeholdere
 • 2 stk. bærehåndtak
 • Dreneringsplugg
 • Hekk deksel

Pris S2 ca. kr. 17.000,-

Vi har fått inn 1 stk. demo. Bestillinger på denne tandemkajakken tas opp for levering våren 2023. Pris vil da ligge på ca. 17.000,-

Om vi tar inn et mindre kvantum vil pris ligge på ca. 19.000,-

Klikk deg inn på et bilde og bla deg videre gjennom galleriet

Kom innom vår adresse, se, prøvesitt og vurder.