PADLEÅRER

Ei padleåre koster brøkdelen av prisen på en kajakk men er vel så viktig. 100 gram forskjell i vekt er vel ikke så mye? Men jo, på en lengre padletur med skuldre og armer hevet merkes det fort. Aluminiums-årene er billige. Men de er tyngre, kaldere å holde i og har mykere blad. Samtidig, til den prisen har man ikke kjøpt seg bort. Alle padleårene er gode i hver sin prisklasse. I «pakka» vår har vi glassfiber-åren med orange pvc blader. En god og solid åre som er synlig på vannet. Likevel er det fullkarbon-åra vi selger flest av og det forteller litt om hvor viktig det er med ei lett og stiv åre. Her kan du se våre padleårer, og hvilken som kan passe for deg. Uansett valg, hos Bentkajakk får du de beste prisene på padleårer av god kvalitet.

Bentkajakk II-åre

Fullkarbon åre

En åre i fullkarbon er behagelig for slitne skuldre.

Vi har glassfiber-åra i pakka når vi selger kajakker og ergo er det den det går flest av. Likevel er det åra i 100 % karbon vi sender ut flest av og det er mest sannsynlig på grunn av en uslåelig pris. I padlebutikk koster en tilsvarende åre gjerne over fem tusen kroner og det vet de padle-interesserte. Vi har levert ut noen hundre fullkarbonårer, og bortsett fra en skade under postgang, ingen reklamasjoner. Så det er ikke bare prisen som er god. Bentkajakk II-åra er delbar og justerbar både på lengde og vridning.

Spesifikasjoner:

Lengde 210 cm (+ 10 cm.)

Bladlengde 45 cm

Bladstørrelse 685 cm2

Vekt 670 gram (+/- 35 gram)

Pris kr. 2.300,- (inkl. m.v.a.)

Ale karbonårer leveres med polstret årebag.

Bentkajakk I-åre

Karbon/glassfiber åre

Ei lett åre med synlig blad

I 2018 ble en padler kjørt i senk i Grimstads skjærgård. Heldigvis er det ikke så ofte det skjer, men etter dette kom synlighet mer i fokus. Vi byttet ut den blå vesten med den orange, og vi byttet ut den sorte glassfiberåren med synlige orange. Mange tenker synlig kajakk, men den ligger kanskje ikke mer enn 20 cm over vannflaten (på rolig vann).

Det vi har sett er at det gule bevegelige bladet er det som synes best ute på havet.

I denne karbon/glassfiber åra kombineres minimum vekt med maksimal synlighet. Dessuten er den litt mer solid enn fullkarbon åra (selv om man uansett materiale behandler åren bra) og litt rimeligere. Bentkajakk-I åra er delbar og justerbar både på lengde og vridning.

Spesifikasjoner:

Lengde 205 cm (+ 10 cm)

210 cm (+ 10 cm.)

Bladlengde 45 cm

Bladstørrelse 685 cm2

Vekt 850 gram (+/- 35 gram)

Pris kr. 1.700,- (inkl. m.v.a.)

Ale karbon/glassfiber årer leveres med polstret årebag.

Winner II-åre

Glassfiber åre

Glassfiberåre med orange PVC blader (Godø i bakgrunnen)

Winner II-åre / glassfiber åre med orange synlige blad er den vi har i «pakka». Tidligere var de sorte men nå med mer fokus på å bli sett på vannet, ergo orange. Som nevnt, det som beveger seg er det som er mest synlig. En meget god åre til en fornuftig rimelig pris. Delbar og justerbar både på lengde og vridning. Vi har nå snart solgt innpå 5000 stk av årer med den samme låsemekanismen. Og fremdeles ingen reklamasjoner på denne.

Spesifikasjoner:

Lengde 215 cm (+ 10 cm)

Bladlengde 45 cm

Bladstørrelse 685 cm2

Vekt 980 gram (+/- 35 gram)

Pris kr. 1.000,- (inkl. m.v.a.)

Ale karbon/glassfiber årer leveres med polstret årebag.

Winner I-åre

Aluminium/nylon åre

Aluminiumsåre med nylon blader

Winner I-åra er vårt rimeligste alternativ. Den er i aluminium med nylon blader. Den er delbar og justerbar med trykknapp. Vi har tatt de inn da den er rimelig og solid. Mange bestiller årer til utleie, speiderleirer etc. og da er disse egenskapene viktig. Men, det er ikke en åre vi anbefaler. Den er tyngre, kaldere å holde i, og blir de liggende i vannet så vil de synke. Men som nevnt rimelig.

Spesifikasjoner:

Lengde 215 cm

Bladlengde 45 cm

Bladstørrelse 685 cm2

Vekt 1070 gram

Pris kr. 500,- (inkl. m.v.a.)

Aluminiums åra leveres ikke med polstret årebag.

Tilleggsutstyr årer

Padlebag kr. 200,-